Minder treinen in Zuid-Limburg door acuut personeelstekort

Arriva © iStock
In Zuid-Limburg vallen vrijdag meerdere treinen van Arriva uit vanwege een acuut personeelstekort. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te checken.
Het gaat om verschillende treinen op de trajecten tussen Maastricht-Sittard, Maastricht-Heerlen en Sittard-Kerkrade.

Opstapeling van oorzaken

Net als veel andere bedrijven en sectoren ondervindt Arriva momenteel de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt. Door een opstapeling van uitgestelde vakanties en opleidingen, ziekte en beperkte vervanging lukt het Arriva niet om de treinen vrijdagochtend allemaal te laten rijden.
"We verwachten dat de problemen rond 10:15 uur opgelost zullen zijn", laat een woordvoerder van Arriva weten. "Op een aantal trajecten rijden vanwege de problemen wel bussen. Dat staat in de reisplanner vermeld."

Maaslijn

Ook op andere plaatsen in het land zorgt het personeelstekort voor problemen op het spoor. Zo krijgt Arriva de bezetting van de treinen op de Maaslijn ook niet helemaal rond. Vrijdagochtend vallen er ook enkele treinen uit tussen Nijmegen en Cuijk.
Ook de NS heeft de dienstregeling aangepast vanwege personeelsproblemen. Die maatregelen treffen vooral trajecten elders in het land. Zaterdag rijden er wel minder intercity's tussen Eindhoven Centraal en Weert, en zondag rijden er minder intercity's tussen Eindhoven Centraal en Sittard.

Aangepaste dienstregeling

Arriva stelt vanaf maandag een aangepaste dienstregeling in om de impact van de problemen rond het personeelstekort zo beperkt mogelijk te houden. "Er zullen dan minder frequent treinen rijden zodat er geen volledige lijnen uitvallen", laat de woordvoerder weten. "Zo proberen we een zo betrouwbaar mogelijke dienstregeling aan te bieden."
In de loop van vrijdag maakt Arriva meer informatie bekend over deze aangepaste dienstregeling.