Mooiste weg van Nederland in weekend dicht voor motorrijders

Foto ter illustratie. © iStock
De gemeente Vaals sluit de Epenerbaan vanaf komende maand opnieuw voor motorrijders. Andere wegen rond gehuchten in het buitengebied gaan dicht voor al het gemotoriseerd verkeer. De gemeente doet dat vanwege overlast, voor de veiligheid en om de natuur te beschermen.
De Epenerbaan, in het verleden uitgeroepen tot mooiste weg van Nederland, is vanaf 1 augustus het hele weekend dicht. Van vrijdagavond 19:00 uur tot maandagmorgen 7:00 uur. Dat verbod geldt tot 1 oktober.

Proef

Vorig jaar was die weg in de zomermaanden ook beperkt open voor motorrijders, toen sprak Vaals over een pilot. Nu heeft de gemeente het over een proef. Die geldt niet alleen voor de Epenerbaan, maar ook voor de Groenenweg, de Pannisbergweg en de Vijlenstraat. Daarmee is ook een populaire alternatieve route voor motorrijders verboden. Beide routes beginnen bij restaurant Buitenlust.

Alle gemotoriseerd verkeer

Naast de specifiek op motorrijders gerichte afsluiting, gaan in dezelfde periode ook wegen in het buitengebied van Vijlen en Vaals dicht voor alle gemotoriseerde verkeer. Het gaat om in totaal negen wegen in de gebieden Melleschet-Rott en Wolfhaag-Raren. Daar mag vanaf 1 augustus alleen nog bestemmingsverkeer en landbouwverkeer rijden. Ook die maatregel geldt tot 1 oktober.