L1mburg Centraal: 300 miljoen voor bescherming hoogwater

Valkenburg heeft last van hoogwater door hevige regenval. © L1 (Maurice de Heus)
Van Rey terug als wethouder in Roermond en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 14 juli.

300 miljoen voor betere bescherming tegen hoogwater

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft donderdag in Valkenburg de bestuursovereenkomst Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) getekend. Het kabinet heeft daarvoor 300 miljoen euro uitgetrokken. De overeenkomst moet de provincie beter beveiligen tegen extreem hoge waterstanden en overstromingen, zoals die van een jaar geleden. Het programma wil de capaciteit van de afvoer van beken en zijrivieren vergroten.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Van Rey terug als wethouder in Roermond

Jos van Rey is woensdag officieel gekozen en geïnstalleerd als wethouder van Roermond. In een extra vergadering van de gemeenteraad stemden 21 van de 31 raadsleden voor van Rey. Acht stemden blanco en twee tegen. Die tegenstemmen kwamen van D66. De 77-jarige Van Rey krijgt de portefeuille wonen, klimaat en duurzaamheid. Hij keert na bijna tien jaar terug als wethouder.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fortuna presenteert Turkse spits Burak Yilmaz

Fortuna Sittard heeft de Turkse spits Burak Yilmaz gepresenteerd. “Ik kom hier vooral om doelpunten te maken en wedstrijden te winnen”, zo zei Yilmaz. Fortuna stuntte vorige maand met het inlijven van Yilmaz. Hij tekende in Sittard een contract voor vijf seizoenen. De eerste twee jaren is hij actief als speler. Daarna krijgt hij een andere rol binnen de club.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Tour op Franse nationale feestdag naar Alpe d'Huez

Op de Franse nationale feestdag paste volgens de organisatie van de Tour wel een bergetappe naar de beroemde Alpe d'Huez. Begin jaren tachtig een prooi voor Peter Winnen uit Ysselsteyn. Dit jaar geen Limburgse renners in Frankrijk, wel veel liefhebbers.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Venlo krijgt er een muurschildering bij

Venlo heeft er een eyecatcher bij, nou ja, bijna dan. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een 94 meter lange muurschildering, met de Maas als thema.
Bekijk hier de hele reportage terug.

We letten steeds meer op de kleintjes

Iedereen heeft last van de inflatie in ons land. Want alles wordt duurder. Dat merken we ook bij het boodschappen doen. Niet alleen voeding, vlees en vis, maar ook zuivel, groente en fruit en brood kosten meer geld. De waardevermindering ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar is opgelopen naar 11 procent en dus letten we steeds meer op de kleintjes.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Boerderij Harteveldt in Geleen: groente, fruit en ontmoetingen

Gezond, duurzaam en lokaal produceren Dat is het idee achter de pas opgerichte coöperatieve boerderij Harteveldt in Geleen. De boerderij wordt gerund door wijkbewoners. Die leggen een bedrag in en delen vervolgens samen in de oogst. Behalve groentes en fruit moet de boerderij vooral ontmoetingen opleveren.
Bekijk hier de hele reportage terug.