Hoop op voortbestaan basisschool Griendtsveen

Basisschool de Driehoek © L1 / Ruud van Broekhoven
Er is hoop op een doorstart van basisschool De Driehoek in Griendtsveen, de enige school in het dorp die nog slechts een handvol leerlingen telt.
Er is een scholenkoepel gevonden die serieuze belangstelling heeft om basisschool De Driekhoek over te nemen. Dat bevestigt Dorien Sommers, bestuurder van scholenkoepel Dynamiek in Horst.

Adoptie

Scholenkoepel Dynamiek ziet zelf geen toekomst meer in de dorpsschool met 45 leerlingen. Al jaren wordt er over sluiting gesproken. Het afgelopen jaar is sluiting aangekondigd en heeft de koepel gezocht naar een onderwijsinstelling die de school zou willen adopteren.

Vervolgonderzoek

Tien scholenkoepels hebben daarop interesse getoond, waarna met zes partijen fysieke gesprekken zijn gevoerd. Uiteindelijk is er één gegadigde overgebleven. Een vervolgonderzoek moet uitwijzen of deze koepel de dorpsschool definitief overneemt. Welke onderwijsinstelling dat is wil Dynamiek niet kwijt.

Opluchting

Alle ouders zijn in een ingelaste ouderavond geïnformeerd door de huidige scholenkoepel. Volgens Sommers reageerden de ouders opgelucht. In het dorp zijn al langer acties om de school open te houden.
Uiterlijk in november moet duidelijk zijn of de basisschool de komende jaren vooruit kan.