L1mburg Centraal: Doorbraak in huidkankeronderzoek

Het onderzoek. © L1
Hoogwater een jaar later, revolutionaire doorbraak in de strijd tegen huidkanker en meer Limburgs nieuws.

Revolutionaire doorbraak in de strijd tegen huidkanker

De meest voorkomende vorm van huidkanker kan voortaan snel en pijnloos worden vastgesteld. Dat is het resultaat van onderzoek onder leiding van huidarts Karla Mosterd van het academische ziekenhuis in Maastricht.

Waterschap: maatregelen tegen hoogwater met 20 jaar versnellen

Waterschap Limburg wil het afronden van maatregelen tegen hoogwater met 20 jaar versnellen. De plannen en uitvoering zouden in 2050 moeten zijn afgerond, maar het streven is dit al in 2030 te hebben gerealiseerd. Het is deze week een jaar geleden dat Limburg werd getroffen door hoogwater. De watersnood van vorig jaar zorgde voor het versnellen en intensiveren van de aanpak, bijvoorbeeld met waterbuffers zoals in Meerssen.

De Oliemolen Heerlen nog steeds onbewoonbaar

De beelden in Heerlen van exact een jaar geleden gingen heel Nederland door. De eigenaren van Bed and breakfast De Oliemolen moesten zwemmend het monumentale pand verlaten. Door een overgelopen regenwaterbuffer naast het huis kwam het monumentale pand twee keer volledig onder water te staan. Toen het water weg was, troffen Corriene en Paul Reesink een enorme ravage aan. Een jaar na dato wonen ze nog steeds niet in hun eigen huis.

Rechter beveelt rectificatie artikelen gronddeal Knops

Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen journalisten van de kranten NRC en De Limburger. Zij schreven dat Knops bij de koop van de grond voor zijn huis in 2010 voor tienduizenden euro’s bevoordeeld is. De rechter oordeelt nu dat die beschuldiging onterecht is.

Rob Ruijgh als toeschouwer bij de Tour

Met onder meer de beklimming van de Galibier startte het peloton woensdagmorgen aan een van de zwaarste etappes van deze ronde. Oud-profrenner Rob Ruijgh keerde weer even terug in de Tour, niet als renner maar als toeschouwer. Het is 10 jaar geleden dat Ruijgh de Tour reed.