Hardleerse vrouw kruipt twee keer dronken achter stuur

Stockfoto. © iStock
Een hardleerse automobiliste uit Duitsland is binnen 24 uur tijd twee keer dronken achter het stuur gekropen. In Echt liep ze dinsdag voor de tweede keer tegen de lamp toen ze betrokken was bij een aanrijding.
Op de Aasterbergweg was rond 12:45 uur een ongeluk gebeurd met alleen materiële schade.

Zo snel mogelijk vertrekken

Een van de betrokkenen gaf bij de politie aan dat de 46-jarige vrouw niets met een verzekering of politie te maken wilde hebben en zo snel mogelijk wilde vertrekken. Dat bleek niet zonder reden, want de bestuurster had geen identiteiskaart of rijbewijs bij zich.

Veel meer dan is toegestaan

Sterker nog: het rijbewijs was eerder die nacht ingevorderd omdat ze te veel alcohol had gedronken. Ze blies ruim drie keer meer dan is toegestaan. Ook kwam haar uitslag van 765 ug/l ver boven de norm van 570 ug/l waarop een rijbewijs wordt afgenomen.

Sterke alcohollucht

Toch bleek ze niets geleerd te hebben van die nacht. "Tijdens het vervoer richting ons 1-sterren hotel roken de collega’s een sterke alcohollucht bij de bestuurster", schrijft de politie op Facebook. Een nieuwe, voorlopige ademtest volgde. En die liet geen beter beeld zien. Met 940 ug/l viel de uitslag nog hoger uit. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om te bepalen wat er moet gebeuren.

Hond in auto

In de auto van de vrouw zat nog een hond. Vanwege de hitte is de viervoeter meegenomen naar het politiebureau in Echt. De partner van de vrouw heeft hem later opgehaald.
De politie schrijft dat het aantal bestuurders dat onder invloed van alcohol en/of dugs rijdt sterk toeneemt.