Treinschoonmaker wordt commissaris bij Rd4

Tim Edwards (links) en wethouder Casper Gelderblom © Gemeente Heerlen
Afvalbedrijf Rd4 krijgt een opmerkelijk nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Het gaat om Tim Edwards. Hij werkte 40 jaar als treinschoonmaker en heeft daarnaast bestuurservaring opgedaan in de vakbond en bij een pensioenfonds.
Hij is voorgedragen door het gemeentebestuur van Heerlen.

Gesloten circuit

Wethouder Casper Gelderblom (PvdA/GroenLinks) zegt echt enthousiast te zijn over Edwards. "Vaak komen commissarissen uit een gesloten circuit. Maar ik wilde het anders aanpakken. Dit is een voorbeeld van hoe het ook kan. Een bescheiden bijdrage aan een andere bestuurscultuur", aldus Gelderblom.

Combinatie

Volgens de wethouder is zijn waardevolle praktijkervaring als treinschoonmaker met daarnaast de jarenlange ervaring als bestuurder een gouden combinatie voor een functie als commissaris bij Rd4.
Edwards neemt in de Raad van Commissarissen van het afvalbedrijf namens Heerlen de plaats in die is ontstaan door het vertrek van oud-wethouder Fred Gillissen. Rd4 verzorgt voor Heerlen en negen andere Zuid-Limburgse gemeenten de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen.