Senior Cor Deelen (68) vier keer top op het NK schieten

Cor Deelen in actie © Guus Benders (L1/Omroep Venlo)
Belfeldenaar Cor Deelen (68) deed vier weken op rij mee met het NK schieten. Iedere week was hij succesvol in een andere discipline. Twee keer werd hij Nederlands kampioen van de veteranen en eenmaal won hij brons.
Toch baalt hij, zegt de gedreven wedstrijdschutter, nu zijn prestaties wat zijn ingedaald. "Liever had ik twee of drie weken tussen de wedstrijden gehad om goed te herstellen. Bij het laatste NK voelde ik me eigenlijk te moe. Dat heeft invloed op het eindresultaat. Het is een zeer intensieve en zware sport."

Ereplekje

Verder is hij enorm trots op zijn prestaties. De gouden medaille op de 12 meter liggend heeft een ereplekje in zijn woonkamer. Hij ligt uitgestald op het tv-meubel tussen andere recente trofeeën. Hij had naar eigen zeggen eigenlijk veel eerder moeten beginnen met wedstrijdschieten. Maar Deelen kwam er pas op latere leeftijd achter dat het hem zoveel plezier gaf. Hij begon al met schieten toen hij nog minderjarig was. Toen hij het later druk kreeg vanwege werk stopte hij een tijdje.
Cor Deelen in actie © Guus Benders (L1/Omroep Venlo)

SV De Flint

Inmiddels is Deelen gepensioneerd en woont hij in Belfeld. Daar is hij inmiddels dagelijks te vinden bij schietvereniging SV De Flint. Hij oefent graag zijn favoriete afstand: de 50 meter liggend. Daar heeft hij zijn zinnen op gezet met het oog op het NK volgend jaar. Die afstand wordt gezien als de koningsklasse binnen zijn sport. En het is daarom zijn ultieme droom om die nog eens te winnen.