Vernieuwde schuif te groot voor sluis Linne

De stalen schuif is te groot voor de betonnen sponning © L1 (Pascal Courbois)
De vernieuwde schuif die dinsdag wordt geplaatst in de sluis in Linne, is te groot. De stalen plaat past niet door betonnen sponning.
Met slijptollen wordt er nu meer ruimte gemaakt, zodat de klus later op de dag alsnog geklaard kan worden.

Grillig beton

"De schuif is gemaakt om aan te sluiten op het staalwerk onderin de put", zegt uitvoerder Pascal Olislagers van het project. "Op die rails rolt de schuif heen en weer om de waterpijp open en dicht te maken. Onderin past het precies, dat is ook het belangrijkste. Maar het beton boven die rails is wat grillig, daar maken we nu wat extra ruimte."

Opknapbeurt

De stalen plaat van 3 bij 4 meter die dinsdag wordt geplaatst is de eerste van zes opgeknapte schuiven, waardoor het kolkwater de sluis in- of uitstroomt. De schuiven worden vervangen tijdens een grote opknapbeurt van het honderd jaar oude sluizencomplex. De klus is in mei begonnen en moet eind dit jaar klaar zijn.

Leergeld

Het extra slijpwerk levert naar verwachting geen vertraging op voor het project. "In week 52 moet alles klaar zijn. Dit soort problemen zijn kleinigheidjes. Het levert niet veel extra werk op, en we weten nu ook wat we bij de volgende vijf schuiven kunnen verwachten," reageert Mart Janssen van Rijkswaterstaat op de tegenvaller.