Zomerparkfeest schrikt van reacties op muntloos festival

Stockfoto © iStock
Het nieuwe betaalsysteem van het Zomerparkfeest in Venlo heeft voor een storm aan negatieve reacties gezorgd. En dat is voorzitter Marc Nelissen niet in de koude kleren gaan zitten.
Het bericht over het verdwijnen van de munten zorgde er zelfs voor dat sponsors besloten te stoppen.

Toekomst

Voorzitter Marc Nelissen schrok van de reacties, maar laat ook weten dat het besluit is genomen in het belang van het Zomerparkfeest. "We moeten ook aan de toekomst van het festival denken. We willen een gratis evenement blijven en zijn afhankelijk van subsidiënten. De accountant wil zien dat we een evenement zijn met gesloten geldstromen. Daarom hebben we deze keuze moeten maken."

Onbegrip

"Werkelijk een drama", zegt Niels van den Ham die dit jaar tien jaar sponsor is met zijn bedrijf. "Als je een gratis evenement wil behouden moet je zorgen dat er inkomsten zijn. Ik zie iedereen al een voor een aan de bar een biertje halen. Dit gaat niet werken, echt niet."
Nelissen geeft toe dat er sinds vorige week bij sponsors twijfels zijn ontstaan over het voortzetten van het sponsorschap. "Ik heb meteen nadat het nieuws bekend is geworden mijn sponsorschap beëindigd", laat een voormalig sponsor aan Omroep Venlo weten. Een andere sponsor geeft aan deze editie door te gaan, maar daarna ook te stoppen met de ondersteuning van het vierdaags cultuurfestival in het Julianapark. Iets wat voor Van den Ham, ondanks zijn onbegrip, niet aan de orde is. "Ik blijf het evenement een warm hart toedragen. Maar dit besluit vind ik echt waardeloos."

Overleg

Donderdag komt het bestuur van het Zomerparkfeest voor het laatst bij elkaar in aanloop naar het festival. "Dan zullen we dit intern zeker bespreken. Maar of we het nog omgooien naar muntjes? Nu zeg ik nee", aldus voorzitter Nelissen. Van den Ham: "Ik hoop dat ze het omgooien. Je hoort er ook echt te veel geklaag over. Noem mij één iemand die blij is met dit besluit. Ja, de accountant misschien."
Ondanks alle negativiteit is Van den Ham duidelijk wanneer hem wordt gevraagd waar hij het laatste weekend van augustus te vinden is. "Ik denk in de sponsortent, daar hoef je niet te betalen met zo'n betaalkaart."