L1mburg Centraal: Onderzoek naar Joods vastgoed in WOII

verkaufsbucher © Kadaster
Deel Zuyderland-personeel sceptisch over Aziatische verpleegkundigen en meer Limburgs nieuws.
Bekijk hier de hele uitzending

Ook Beek onderzoekt roof Joods vastgoed

Ook de gemeente Beek gaat onderzoek doen naar Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog. Uit recente publicaties blijkt dat in de hele provincie zo'n 150 panden van Joodse mensen in de oorlog zijn overgegaan naar andere eigenaren, nadat de bewoners ervan door de Duitsers werden afgevoerd. De Joodse gemeenschap wil nu dat in die gemeentes waar dat speelde wordt uitgezocht wat er exact is gebeurd en wie ervan heeft geprofiteerd. Afgelopen weekend was er nogal wat verontwaardiging omdat Beek niet zou willen meewerken, maar volgens de verantwoordelijk wethouder is daar geen enkele sprake van.
Bekijk hier de reportage

Waterbeeld Limburg, een site over het water in Limburg

Het is deze week een jaar geleden dat Limburg te maken kreeg met een zomerse hoogwatergolf met grote gevolgen. Na afloop kwam er kritiek op de informatievoorziening van onder andere Waterschap Limburg en Rijkswaterstaat. Om dat te verbeteren heeft het waterschap nu alle beschikbare informatie over het water in Limburg bijeengebracht in het Waterbeeld Limburg, een website voor boeren, burgers en buitenlui.
Bekijk hier de reportage

Hoogwater een jaar later: schapen kunnen goed zwemmen

Hij moest zijn schapen heel snel in veiligheid brengen toen het water kwam. Het hoogwater van de Roer verzonk het land en drong de stal binnen van schaaphouder Paul Silkens. De liefde voor het water en de rivier is er niet minder door geworden. In aflevering 3 van 'Hoogwater een jaar later' zien we dat schapen heel goed kunnen zwemmen, als het nodig is.
Bekijk hier de reportage

Deel Zuyderland-personeel sceptisch over Aziatische verpleegkundigen

Filipijnse zorgmedewerkers naar Nederland halen om het personeelstekort in de zorg hier te ondervangen. We zagen vorige week in onze serie Grenzeloze Zorg hoe uitzendbureau Otto Work Force in Azië mensen rekruteert. Van deze Aziaten gaat uiteindelijk een deel aan het werk in de Zuyderland-ziekenhuizen. David Jongen, bestuursvoorzitter van Zuyderland, is te gast in de uitzending. Met hem hebben we het onder meer over de onrust onder een deel van de huidige personeelsleden. Zij hebben twijfels bij het project.
Bekijk hier de reportage

Ploegleider Frans Maassen uit Haelen en de Tour van 2022

De rustdag in de Tour de France is traditioneel voor de pers en hoewel er geen Limburgse renners in koers zijn, is ploegleider Frans Maassen uit Haelen de verantwoordelijke man bij Team Jumbo Visma. Alle reden voor collega Raymond Kerckhoffs om de ploegleider van de Nederlandse topformatie op te zoeken.
Bekijk hier de reportage

Kathy en Julia leerden elkaar kennen bij Rieu

De concerten van André Rieu op het Vrijthof zijn weer in volle gang en trekken dagelijks duizenden bezoekers vanuit de hele wereld. Zelfs vanuit Nieuw-Zeeland! Kathy en Julia leerden elkaar kennen bij Rieu, bezoeken zoveel mogelijk concerten en kregen zelfs een persoonlijke gelukwens van André toen ze trouwden. Deze dagen zijn ze natuurlijk ook in Maastricht te vinden.
Bekijk hier de reportage