Dader doodgebeten kalf ‘met grote waarschijnlijkheid’ wolf

Afbeelding ter illustratie
Dna-onderzoek zou zekerheid moeten brengen over het dier dat twee maanden geleden een kalf doodbeet in Noorbeek. Maar de opgestuurde samples leidden niet tot een resultaat.
Daarmee kan niet onomstotelijk worden vastgesteld dat het kalf werd doodgebeten door een wolf. Toch denkt de taxateur faunaschade Wil Reijnders dat dit wel het geval is.

Schadevergoeding

‘Het is met grote waarschijnlijkheid een wolf’, stelt de expert. En vanwege dit oordeel krijgt de getroffen veehouder toch een schadevergoeding voor zijn doodgebeten kalf. L1 volgde Reijnders bij zijn onderzoek.

Dna-samples

Toen sprak hij al zijn vermoeden uit. Hij nam foto’s van de plaats delict en sneed samples van de bijtwonden uit het kadaver. Die zouden zijn vermoedens moeten bevestigen. Maar nu die samples geanalyseerd zijn bij de Universiteit van Wageningen, blijkt er geen resultaat uit te komen.

Anonieme dader

Het oordeel van de taxateur wordt leidend voor de vraag of er wordt uitgekeerd. Als de dader werkelijk een wolf is, kan nu dus niet worden vastgesteld welke wolf het betreft en of die vaker heeft toegeslagen in de regio.