Waarnemend pastoor benoemd in Berg en Terblijt

De kerk van Berg en Terblijt. © L1 (Tim van der Weerden)
Pastoor Constantijn Dieteren is benoemd tot waarnemend pastoor in Berg en Terblijt nadat pastoor John Burger is ontslagen.
Dieteren is op dit moment pastoor in Valkenburg en Schin op Geul. Nu neemt hij ook de taken waar in Berg en Terblijt, Broekhem en Houthem.

Ongewenste aanrakingen

John Burger is door het Bisdom Roermond ontslagen nadat hij beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. Zo zou hij een seksfilmpje hebben getoond aan een moeder van communicantje. De afgelopen weken kwamen daar nieuwe meldingen bij van vrouwen over ongewenste aanrakingen tijdens huisbezoeken en seksueel getinte vragen.

Excuses

Onlangs publiceerde De Limburger een verklaring van Burger waarin hij erkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Burger schreef daarin: "Het ontslag dat mij door de bisschop is gegeven, aanvaard ik zonder meer. Dat een terugkeer in de parochiepastoraat niet meer mogelijk is, vind ik evident", zo valt te lezen. Ook bood hij aan alle getroffen mensen zijn 'welgemeende en diepe excuses aan'.
Pastoor Dieteren zal waarnemen tot het moment waarop een nieuwe pastoor wordt geïnstalleerd. Wanneer dit gaat zijn is nog onbekend. Het bisdom liet eerder weten dat dit nog maanden kan gaan duren.