Gedeputeerde Satijn lijsttrekker VVD bij Statenverkiezingen

Stephan Satijn. © Jean-Pierre Geusens
Gedeputeerde Stephan Satijn is unaniem gekozen tot lijsttrekker van de VVD bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar.
Dat gebeurde tijdens een vergadering van de VVD-Limburg in Ool. De 49-jarige Satijn was de enige kandidaat. Hij is sinds iets meer dan een jaar gedeputeerde voor economie, onderwijs en grondbedrijf.

Wethouder

Satijn maakt deel uit van het nieuwe provinciebestuur dat er kwam nadat het oude in april vorig jaar opstapte omdat het Limburgs Parlement het vertrouwen had opgezegd. Satijn was eerder van 2011 tot 2018 bijna acht jaar wethouder voor de VVD in Venlo.

'Grote verantwoordelijkheid'

Satijn: “Ik ben trots op het vertrouwen dat de leden in mij hebben gesteld om als lijsttrekker de verkiezingen in te gaan. De komende tijd kijk er enorm naar uit om ook met onze inwoners het gesprek aan te gaan over wat zij belangrijk vinden voor Limburg." Satijn spreekt tegelijk ook van een grote verantwoordelijkheid om in deze periode van onzekerheid voor veel Limburgers grip te krijgen op de toekomst van onze mooie provincie.
Het bestuur van de VVD Regio Zuid waar Limburg onder valt is uiteraard verheugd met Satijn als lijsttrekker. Ze vindt dat de kandidaat zich in een jaar tijd heeft bewezen als een bestuurder die zich heeft bewezen in diverse pittige dossiers.

Dossiers

Daarbij noemt het bestuur onder meer naar Maastricht Aachen Airport, de Einstein Telescoop, de toekomst van de Brightlands-campussen en de schadeafwikkeling en omzetderving als gevolg van de wateroverlast in juli vorig jaar. “De komende jaren zullen er grote opgaven op de provincie afkomen. We hebben er vertrouwen in dat we met Stephan de juiste lijsttrekker hebben voor deze uitdagende tijden”, aldus het bestuur van de VVD Regio Zuid.