L1mburg Centraal: Coalities in Roermond en Sittard-Geleen

Stockfoto © iStock
Coalitie-akkoorden in Roermond en Sittard-Geleen, muzikaal weekend met Bospop, WMC en André Rieu en meer Limburgs nieuws.
De uitzending van L1mburg Centraal van vrijdag 8 juli 2022. Met de volgende onderwerpen:

Coalitie-akkoorden in Roermond en Sittard-Geleen

Bijna vier maanden na de gemeenteraadsverkiezingen is de coalitie rond in Sittard-Geleen en in Roermond. In die laatste stad is Jos van Rey terug op de plek waar hij bijna tien jaar geleden noodgedwongen moest vertrekken. Hij is één van de vijf wethouders in het nieuwe gemeentebestuur van Roermond. Daarvan maakt de Liberale Volkspartij Roermond, de LVR, van Van Rey voor het eerst deel uit. Samen met GroenLinks, VVD en PvdA. De LVR werd bij de verkiezingen in maart de verreweg grootste partij met bijna één derde van de stemmen.

Otto Work Force haalt Filipijnse verpleegkundigen naar Limburg

Dat de Nederlandse zorg snel ontlast moet worden, is voor iedereen duidelijk. Op dit moment komen we landelijk 49.000 zorgmedewerkers tekort; over negen jaar zijn dat er 135.000. Zorginstellingen en wervingsbedrijven zoeken daarom samen naar oplossingen. Vandaag de laatste aflevering van de serie 'Grenzeloze Zorg', over wervingsbureau Otto Work Force uit Venray dat nieuwe grenzen van arbeidsmigratie opzoekt in de Filipijnen.

Eerste van vijftien Vrijthof-concerten voor André Rieu

Vijftien Vrijthof-concerten staan er deze maand gepland voor André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. Donderdagavond werd het startschot gegeven en dat was na twee jaar een bijzonder moment, voor Rieu zelf en voor zijn fans, die uit de hele wereld naar Maastricht komen om hem aan het werk te zien.

Het belang van het WMC voor Limburg

In Kerkrade is donderdagavond de negentiende editie van het Wereld Muziek Concours (WMC) van start gegaan met een grote parade door de binnenstad. De hele maand strijden meer dan 20.000 muzikanten, afkomstig uit ruim twintig landen, voor de hoogste eer in de wereld van de blaasmuziek. Er zijn onder meer mars- en showwedstrijden en concertwedstrijden voor harmonie, fanfare, brassband en slagwerk. In de uitzending is de nieuwe voorzitter van het WMC. Bert Corneth, te gast, onder meer over het belang van het WMC voor Limburg.

Uitgestelde jubileumeditie Bospop gestart

Nog een evenement dat eindelijk weer door kan gaan: muziekfestival Bospop in Weert. De 40-jarige jubileumeditie werd twee keer uitgesteld, maar dit weekend is het dan eindelijk zover.