Provincie steunt woningbouw in Eijsden-Margraten met zes ton

Provincie steunt woningbouw in Eijsden-Margraten met zes ton © iStock
De provincie draagt bijna 6 ton bij aan woningbouwprojecten in diverse kernen van Eijsden-Margraten.
Gedeputeerde Lia Roefs (PvdA), wethouder Jos Custers (CDA) en burgemeester Sjraar Cox hebben daarover een overeenkomst getekend.

Woningen

In Sint-Geertruid, Banholt en Margraten worden in totaal ruim 30 sociale huurwoningen en tijdelijke woningen voor mensen in nood gebouwd. In Gronsveld worden onder andere 20 zorgwoningen en 36 zorgplaatsen gerealiseerd op de locatie van een voormalige school aan de Kampweg. In april is al begonnen met de werkzaamheden daar.

Aandacht voor specifieke groepen

Volgens gedeputeerde Lia Roefs wordt met de bouwprojecten niet alleen invulling gegeven aan de plaatselijke behoefte maar wordt ook aandacht besteed aan specifieke groepen zoals senioren. En bij het plan Kampweg eveneens aan zorgbehoevenden. "Voor hen wordt een levendige en prettige leefomgeving gecreëerd met waardevolle voorzieningen binnen handbereik. Met de plannen zorgen we samen voor de juiste woning op de juiste plek", aldus Roefs.

Financiële bijdragen

De gemeente Eijsden-Margraten draagt zelf minimaal 783.000 euro bij aan de woningbouwprojecten. De totale investering door marktpartijen is ongeveer 11,7 miljoen euro. De overeenkomst met Eijsden-Margraten is de 19e in haar soort die de provincie afsluit met een Limburgse gemeente.