'Een Huis Vol'-moeder Nadine op vrije voeten

Een brand verwoestte de woning van het 'Een Huis Vol'-gezin. © Track'88
'Een Huis Vol'-moeder Nadine Q. (43), die begin december vorig jaar na een woningbrand in Heerlen werd opgepakt, is op vrije voeten gesteld in afwachting van het vervolg van het proces.
Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Maastricht besloten. Haar advocate Solange Poelman wil nog niet inhoudelijk reageren.

Ex blijft vastzitten

Vorige maand vroeg de verdediging tijdens een tussentijdse zitting of Nadine eerder vrij kon komen in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Dat is nu dus het geval. Haar ex-vriend én medeverdachte Kevin G. (35) blijft wel vastzitten.

Niet meer bewoond

Het duo werd na een woningbrand in december 2021 aangehouden. Het bleek te gaan om het huis van de Heerlense familie, bekend van het NPO-programma Een Huis Vol. Naar eigen zeggen zou moeder Nadine gedwongen zijn om mee te doen met het opzettelijk veroorzaken van de brand. Kevin wees juist met zijn vinger naar Nadine. Beiden hebben bekend dat ze die bewuste dag in de woning aan de Van Rappardstraat zijn geweest. Het huis was niet meer bewoond, wel lagen er nog allerlei spullen in het pand.
Naar alle waarschijnlijk vindt de inhoudelijke behandeling van de zaak in september plaats.