Kathy (70) en Julia (57): Huwelijk rond de wereld door Rieu

Kathy en Julia zijn klaar voor het concert van Rieu op het Vrijthof. © L1 (Riël Linssen)
"Muziek brengt mensen samen", zegt André Rieu geregeld. Dat is ook het geval voor de Engelse Julia McCarthy-Fox en haar vrouw Kathy Prater uit Nieuw-Zeeland: zij ontmoetten elkaar tijdens een van de optredens van de Maastrichtse violist.
Donderdagavond bij het eerste Vrijthofconcert van Rieu vieren de twee hun vierjarig samenzijn als stel. "Er is gewoon iets magisch rondom de hele gebeurtenis. Het is gewoon iets dat je niet uit kan leggen."

Rieu-liefhebbers

De twee leerden elkaar in 2016 kennen bij het concert van Rieu in Sacramento in de Verenigde Staten en werden goede vrienden. Samen reisden ze Rieu en het Johan Strauss Orkest achterna. In 2018 verbleven ze zelfs drie weken in Maastricht, om daar alle 13 concerten mee te maken. Daar sloeg de vonk over en werden Kathy en Julia een stel.

Huwelijk

In datzelfde jaar besloot Julia vanuit Engeland te verhuizen naar Nieuw-Zeeland, de liefde achterna. Inmiddels zijn de twee getrouwd. Ook Rieu maakte onderdeel uit van die dag. "Onze bruiloft vond tijdens de pauze van een André Rieu bioscoop-concert plaats. En we kregen ook nog een opgenomen video-boodschap van André", aldus het stel.