Rieu keert terug op Vrijthof, drukte in stad verwacht

André Rieu op het Vrijthof in 2019. © ANP
Vanaf donderdagavond treden André Rieu en zijn Johann Strauss-orkest na 1081 dagen van afwezigheid weer op tijdens een concertreeks op het Vrijthof in Maastricht.
De stad kan zich opmaken voor een hoop bezoekers: in totaal staan er 15 concerten op de planning.

Optredens Vrijthof

Het Vrijthof is bekend terrein voor Rieu, maar door de coronapandemie konden de edities van 2020 en 2021 niet doorgaan. De concerten zijn ditmaal nagenoeg uitverkocht. Zo'n 180.000 mensen uit meer dan 100 landen komen erop af. Dat bezoekersaantal is een nieuw record volgens het team van Rieu.

Toeristen

Het Maastricht Visitor Center (MVC) van de VVV heeft het dan ook druk met de toestroom van toeristen. "De Rieu fans weten het MVC goed te vinden, zowel fysiek maar zeker ook digitaal, per whatsapp, telefoon en mail", aldus de organisatie. De toestroom van bezoekers valt in de smaak bij het MVC. "We zijn heel blij dat hij na zo’n lange tijd niet kunnen spelen, nu weer het Vrijthof omtovert tot een grote concertzaal."

Volle hotels

Dat het volle bak wordt, weet ook Frans Willem Cox, bestuurslid van Stichting Samenwerkende Hotels Maastricht (SAHOT). Cox, die ook directeur is van het Van der Valk hotel in Maastricht, noemt de bezetting van de hotels in de stad 'zeer hoog' op concertdagen. De tussenliggende dagen is er meer plek nog beschikbaar. "De zomer verloopt goed. We gaan van de internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF naar de concerten van André Rieu."
Rieu eindigt zijn reeks optredens op het Vrijthof zondag 31 juli. In december keert hij terug in het MECC, ditmaal voor Christmas Concerts.