Limburgse projecten tegen armoede gebundeld op website

De onthulling van het project. © L1
Eén op de acht kinderen in Limburg groeit op in armoede. Om die kinderen te helpen, zijn alle projecten voor het bestrijden van armoede samengebracht op een nieuwe website.
Volgens gedeputeerde Madeleine van Toorenburg is het broodnodig om de projecten laagdrempelig toegankelijk te maken.

Inflatie

De inflatie in de maand juni bedroeg 8,6 procent, zo maakte het CBS donderdag bekend. Dat is niet alleen een probleem voor de laagste inkomens, maar ook de middenklasse wordt hard geraakt. "Voorheen zagen we vooral mensen die een uitkering hadden, maar momenteel zien we ook veel werkenden die niet meer rond kunnen komen van hun salaris", zo zegt Benoit Hameleers van Burgerkracht Limburg.

Doelgroepen

Oorspronkelijk was de ambitie om de armoede onder Limburgse kinderen tegen te gaan. Eén op de acht jongeren groeit op in armoede, zo leerde hun inventarisatie. Maar om te voorkomen dat er weer een nieuwe pijler zou ontstaan voor een aparte doelgroep, hebben de betrokken partijen zich samengepakt in het gezamenlijke initatief.

Meedoen in Limburg

Ze bundelden de initiatieven in deen nieuwe site en app. "Veel mensen hebben recht op voorziening en ondersteuning, maar ze weten niet goed waar ze moeten zijn", zo zegt gedeputeerde Madeleine van Toorenburg. "De site is erop gericht om mensen makkelijker te laten zoeken naar fondsen of winkels of andere gelegenheden die ze anders niet zouden kunnen betalen."