Zomerparkfeest Venlo doet muntjes in de ban

Het Zomerparkfeest in 2018. © Wesley van Bree
Bezoekers van Zomerparkfeest 2022 in Venlo hoeven deze editie geen muntjes meer te kopen om hun drankje of snack te krijgen.
Dat laat het festival op haar site weten. "Er zijn dus geen kassawagens waar je eerst munten of credits moet kopen", zo valt te lezen. Bij iedere bar of eettent kun je met je pinpas, smartwatch of telefoon betalen. "Hetzelfde dus als in de kroeg of op iedere andere plek. Dat betekent dus dat je op maandag niet nog munten terugvindt in je zak."

80 procent al contactloos betaald

Volgens het festival werd de laatste editie al in bijna 80 procent van de gevallen cashless afgerekend. Nu wordt die tussenstap van de muntjes kopen eruit gehaald. "Veel mensen hebben geen geld meer op zak en zijn dus ook gewend om cashless te betalen." Voor de muntjesvrije editie werkt Zomerparkfeest samen met het bedrijf Lubee dat verantwoordelijk is voor de pinautomaten op alle plekken. Het levert jaarlijks apparatuur voor 300 festivals en evenementen.

Rondjes geven

Groepen die het evenement bezoeken kunnen gebruikmaken van een tegoedkaart. Dat is een oplaadbare kaart die zowel met contant geld als met pin opgeladen kan worden. Bezoekers met contant geld kunnen zo ook hun drankje halen bij een bar.

Even wennen na twee jaar pauze

Volgens de organisatie is dit het uitgelezen moment om de verandering door te voeren. "Na twee jaar geen festival georganiseerd te hebben is alles weer even wennen in augustus. Juist omdat cashless betalen momenteel vanzelfsprekender is dan ooit, lijkt ons dit een moment om hierop in te springen."