Wolf zet opmars in Limburg gestaag voort

Wolf (afbeelding ter illustratie) © iStock
Langzaam maar zeker begint de wolf zich steeds meer thuis te voelen in Limburg, maar hij heeft zich er nog niet definitief gevestigd.
De afgelopen maanden zijn op negen plekken in onze provincie, van Plasmolen tot Epen, DNA-sporen gevonden van dit roofdier. In totaal werden daarbij 15 schapen gedood. Om te voorkomen dat er meer schapen worden doodgebeten, zijn nu op diverse plekken speciale honden ingezet om de kudde te beschermen.

Blaffen

Zo lopen op natuurgebied de Meinweg in Herkenbosch twee Karpatische herdershonden tussen de honderden schapen. Ze zijn veel groter dan een gemiddelde hond, kunnen veel harder blaffen en zullen een wolf aanvallen die de schapen bedreigt. Daarnaast wordt er hogere omheining gebruikt met veel meer stroom op de schrikdraad.

Kwestie van tijd

Volgens deskundigen is het een kwestie van tijd voordt de wolf zich vestigt in het grensgebied tussen Roermond en Venlo. Wolvenkenner Wim Tegels uit Vlodrop: "Dit is een ideaal leefgebied voor de wolf met veel wilde zwijnen en reeën als voedsel. Het zou me niks verbazen als hij zich hier binenkort vestigt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!