Resten geflopt Roermonds pretpark Yumble duiken op

Attractiepark Yumble in Roermond hield het amper vier maanden vol © ANP
Resten van het geflopte attractiepark Yumble in Roermond zijn tegenwoordig terug te vinden in het Belgisch-Limburgse Tongeren.
Amusementshal Activ Game Dojo staat tegenwoordig vol vlaggen en merchandise van het Roermondse 'attractiepark van de toekomst', meldt pretparkblog Looopings. De uitbaters van de arcadehal kochten de spullen uit de failliete Yumble-boedel. Nu, zeven jaar na het Yumble-debacle, gebruiken ze de spullen voor hun eigen zaak.

Flop

Yumble ging in 2014 open als 'indoor familiepretpark' met voornamelijk 3D-attracties. Het was gevestigd in een grote hal bij het Outlet Centre en hoopte mee te liften op het succes van het merkendorp. Dat bleek een misvatting: al na vier maanden ging Yumble failliet en werden alle spullen per opbod verkocht.

Truien

Bij de Yumble-spullen die in Belgisch-Limburg zijn opgedoken, liggen ook kindertruien met het logo van het ter ziele gegane attractiepark. "Ze zijn van bijzonder goede kwaliteit: wellicht is het budget destijds naar de merchandise gegaan en niet naar de attracties," zegt een woordvoerder van de Belgische speelhal tegen Looopings.
Overigens zijn er niet alleen in Tongeren resten van Yumble terug te vinden. Een van de Roermondse attracties is tegenwoordig onderdeel van een spookhuis in Walibi Holland en een draaimolen staat nu op een pretpark in Frankrijk.