L1mburg Centraal: Geen groot boerenprotest in Limburg

Politie bij het boerenprotest maandag op de N277. © Edward-Media
Nederweert is de meeste aantrekkelijke kampeergemeente van Nederland en meer Limburgs nieuws.

Grote boerenprotesten lijken aan Limburg voorbij te gaan

De boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet lijken grotendeels aan Limburg voorbij te gaan. Maandagavond blokkeerden boeren het distributiecentrum van Sligro in Venray, maar die blokkade werd alweer snel opgeheven. De Koninklijke Marechaussee was dinsdag uit voorzorg aanwezig op de toegangswegen richting Maastricht Aachen Airport, om eventuele boerenprotesten tegen te houden.

Japanse duizendknoop lastig te bestrijden

Misschien heb je er zelf wel last van in je tuin. De Japanse duizendknoop is een plant die bijna niet weg te krijgen is en die inheemse plantensoorten verdringt. Maar er is hoop: door de grond te bevriezen, zou de plant toch bestreden kunnen worden.

Zeven talen leren in zeven dagen, kan dat?

Zeven talen in zeven dagen. Dat is de titel van het nieuwe boek van de talenkenner Gaston Dorren. Klinkt te mooi om waar te zijn en toch heeft dit boek echt de ambitie om de lezer zeven nieuwe talen te leren. Het gaat om Fries, Deens, Noors, Zweeds, Italiaans, Spaans en Portugees. Die kun je volgens Dorren 'temmen' als je Nederlands spreekt, het Engels beheerst en ooit op school Duits en Frans hebt gehad. Dorren legt in de uitzending uit hoe dat werkt.

Vijlen naar EK voetbal voor bergdorpjes

Naast het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen begint er deze week nog een EK voetbal EK, dat voor bergdorpjes. Het enige bergdorp van Nederland, Vijlen, gaat de Nederlandse eer in het Zwitserse Zermatt hoog houden. Het team heeft de laatste training op Nederlandse bodem achter de rug.

Openluchtspekakel in Limbricht over laatste heksenproces

In Limbricht is in 1674 het laatste heksenproces op Nederlands grondgebied gevoerd. Toen stond Entgen Luyten terecht voor hekserij. Er is veel aandacht voor dit verhaal. Vorig jaar verscheen er een boek, er komt een film, en vanaf nu wordt er vijf dagen lang een theatervoorstelling uitgevoerd op de binnenplaats van kasteel Limbricht, de plek waar het allemaal gebeurde.