Appartementen op plaats oude politiebureau Heerlen

Een impressie van het nieuwe complex © Gemeente Heerlen
Op de plek van het oude politiebureau in Heerlen komt een complex met 24 appartementen. Het gaat om woningen in het zogeheten middensegment, dat betekent met een huur van tussen 750 en 1000 euro.
Het voormalige politiebureau lag aan de Burgemeester Gijzelslaan, in het verlengde van de A79. Het is in 2002 gesloopt. Het terrein is toen tijdelijk ingericht als parkje.

Bestemmingsplan

Voor de bouw van de appartementen is wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het gemeentebestuur heeft daar dinsdag toe besloten. Het complex krijgt drie verdiepingen. Alleen op de hoek met de Benzenraderweg worden het er vier. Achter het gebouw is ruimte voor groen en parkeerplaatsen voor huurders en bezoekers. Die parkeerplaatsen worden op een natuurlijke manier ingepast in de omgeving, zo laat de gemeente weten.

Bouw start in 2023

De verwachting is dat alle procedures eind dit jaar zijn doorlopen, zodat in 2023 kan worden begonnen met de bouw van de 24 appartementen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!