Aantrekkelijkste kampeergemeente van land ligt in Limburg

Heerlijk genieten op de camping in Ospel. © L1
Nederweert is dé kampeergemeente van Nederland. Dat vinden althans de lezers van de grote kampeerwebsite Jetcamp.com.
Niet Vaals of Gulpen-Wittem in het Limburgse Heuvelland, maar Nederweert krijgt de hoogste gemiddelde beoordeling in de provincie en van het land. De zes beoordeelde campings in Nederweert scoren gemiddeld een 9,2.

Rust en groen

Bij Kampeerderij De Kaaiewaaier in Ospel zijn ze blij met de positieve beoordeling. Toen ze vorig jaar eigenaar van de mini-camping werden, waren ze zelf ook gevallen voor de plek. “De rust en het groen zijn heerlijk”, zegt Miranda Verschoor. “Wij komen zelf uit Dordrecht, maar in de Randstad is het veel te druk om zoiets te doen. Hier heb je nog de ruimte.”

Oase voor fietsers

Dat is ook wat Miranda en Debby een jaar geleden zo aantrok aan deze omgeving. Ze verhuisden naar Ospel en knapten de al bestaande camping op tot wat het nu is. Een oase van rust voor bezoekers die willen fietsen of wandelen in de omgeving. “De Groote Peel is slechts drie kilometer verderop. Daar kan je prachtig wandelen.”

Familiebezoek

Will en Roel Nek beamen dit. Ze staan twee maanden op de camping. Het stel woont in Epe op de Veluwe. Daar vinden ze het in het vakantieseizoen al snel te druk met toeristen. Daarom zoeken ze hier de rust. "Mijn vrouw Will komt hier vandaan”, zegt Roel. “Dus we kunnen hier makkelijk op familiebezoek of er komen hier mensen aanwaaien voor een bakje koffie. Dat doe je toch niet zo snel als je zo ver weg woont als wij.”

Vlinderwandeling

Het stel is gepensioneerd en vindt de camping in Ospel met twaalf kampeerplekken een prachtige plek. “Je hoeft echt niet zuidelijker te gaan om mooie fietstochten te maken. En we hebben in de Peel vorige week nog een vlinderwandeling gemaakt Met een gids. Dat was echt heel leuk.”

Vakantiegids

Een eigen vakantiegids heeft de gemeente Nederweert nog niet. Maar voor wie nog een mooi rustig kampeerplekje zoekt zijn er nog plekken vrij de komende weken. En ook het weer is voorlopig ideaal voor op de camping.