Ook medezeggenschapsraad scholen klaar met bestuurder

Het Valuascollege in Venlo © Google Street View
Ook de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van de Venlose scholenkoepel OGVO heeft dinsdag het vertrouwen opgezegd in bestuurder Roy Palmen.
Dat meldt de GMR in een mail aan medewerkers, leerlingen en ouders, die in handen is van L1.

Onwerkbare situatie

Vijf campusdirecteuren van het Blariacumcollege, Den Hulster en Valuascollege meldden zich eind juni al ziek, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in bestuurder Roy Palmen. Hij zou niet transparant zijn en niet antwoorden op vragen over de financiële onderbouwing van rigoureuze bezuinigingsplannen.

In gesprek

De GMR heeft ook geen vertrouwen in Palmen. "Met de Raad van Toezicht zullen we begin volgende week in gesprek gaan over de toekomst van de OGVO, waarbij niet alleen de continuïteit van het onderwijs en de daarbij horende ondersteuning op korte termijn, maar ook de ondersteuning op langere termijn gespreksonderwerp zullen zijn", staat in de mail.
De onderwijsbestuurder gaf eerder aan zijn positie in handen van de Raad van Toezicht te leggen.

Onderwijsinspectie

De GMR van de scholenkoepel schakelde eind juni de Inspectie van het Onderwijs in om te praten over de volgens hun onwerkbare situatie.

Hans Oostdam

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van een gebrek aan vertrouwen en gebrekkige informatievoorziening binnen de scholengroep. Het was namelijk ook de belangrijkste reden voor het vertrek van de populaire Valuas-directeur Hans Oostdam twee jaar geleden.