Kerkrade zet Ontmoetingsbus in tegen eenzaamheid

De Ontmoetingsbus © Gemeente Kerkrade
De gemeente Kerkrade zet vanaf woensdag de zogeheten Ontmoetingsbus in tegen eenzaamheid.
De bus staat vier dagdelen per week in verschillende buurten en wijken in Kerkrade.

Leger des Heils

De Ontmoetingsbus is een project waarin het Leger des Heils, welzijnsorganisatie Impuls en de gemeente Kerkrade samenwerken. Het Leger des Heils kwam met het idee om met een bus door de stad te rijden. "Een eigen Ontmoetingsbus in Kerkrade biedt kansen voor onze inwoners om nieuwe contacten aan te gaan", zegt wethouder Jo Paas van integraal ouderenbeleid.

Wijkpunten

Paas hoopt dat mensen door de Ontmoetingsbus makkelijker de stap zetten naar wijkpunten. "Als mensen eenmaal de eerste stap naar de Ontmoetingsbus maken, wordt hopelijk ook de drempel lager", aldus de wethouder.

Vier plekken

De komende tijd staat de Ontmoetingsbus op vier plekken in de gemeente: Eygelshoven, Rolduckerveld, Spekholzerheide en Nulland. De bedoeling is dat later ook andere locaties worden toegevoegd.
Wethouder Jo Schlangen benadrukt dat de Ontmoetingsbus niet alleen bedoeld is voor ouderen: "In de Ontmoetingsbus kunnen inwoners van alle leeftijden op een laagdrempelige manier met andere mensen in contact te komen. Dit is nadrukkelijk een bus voor iedere generatie."