Koninklijke Marechaussee uit voorzorg aanwezig bij MAA

De Koninklijke Marechaussee bij Maastricht Aachen Airport © L1
De Koninklijke Marechaussee is dinsdag uit voorzorg aanwezig op de toegangswegen richting Maastricht Aachen Airport.
De marechaussee staat er om eventuele boerenprotesten tegen te houden. Het is niet bekend of er aanwijzingen zijn voor zo'n protest. Daarover kan de marechaussee niks zeggen. Ook maandag was de marechaussee met extra voertuigen aanwezig bij het vliegveld in Beek.

Schiphol

De boeren protesteerden de afgelopen weken tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Maandag was er 'megaprotest' gepland en wilden boeren 'Nederland platleggen'. In de aanloop naar die dag werd ook luchthaven Schiphol veelvuldig genoemd als plek. De politie en marechaussee waren maandag aanwezig bij de luchthaven, maar een protest kwam er niet.

Distributiecentra

Protesten waren er wel voor de ingangen van distributiecentra van supermarkten. Maandagavond blokkeerden enkele boeren de ingang van het distributiecentrum van Sligro in Venray. Eerder op de dag was er een boerenprotest op en rond de A67 bij Helden. Ook was er een blokkade bij de afrit Roosteren op de A2. Die werd echter niet veroorzaakt door boeren, maar door mensen die niks met de acties te maken hebben, zo meldde de politie.

Protesten

Dinsdag zijn er opnieuw protesten, maar vooralsnog niet in Limburg. Boeren staan opnieuw voor de ingangen van distributiecentra van diverse supermarkten.