Kerkradenaar uit niets gestoken: dader vlucht zonder buit

Afbeelding ter illustratie © iStock
De politie is op zoek naar de dader die een 24-jarige man uit Kerkrade in mei vier keer in zijn been heeft gestoken.
Het steekincident kwam maandagavond aan bod in het tv-programma Opsporing NL.

Oog in oog

De Kerkradenaar ging op dinsdagavond 17 mei rond half 7 een ommetje maken, in de buurt van het Eikerplein. Hij luisterde muziek en had twee mobieltjes in beide broekzakken. Ineens kwam hij oog in oog te staan met een man. Hij bleef verstijfd staan. De dader vroeg in het Engels om zijn telefoon af te staan.

Vier keer gestoken

Op het moment dat het slachtoffer zijn mobiel wilde geven, trok de man een glimmend voorwerp. Hij maakte de beweging richting het linkerbeen van de Kerkradenaar. Vervolgens stak hij hem daar vier keer. Het slachtoffer vluchtte daarna naar zijn huis en zag de dader wegrennen richting het Eikerplan. Thuis zag de man pas dat hij hevig bloedde.

Niets buitgemaakt

Volgens de politie heeft het slachtoffer geluk gehad, omdat de steekwonden vlak bij een slagader zaten. Opvallend is dat de dader niets heeft buitgemaakt. De man kende de dader niet. De politie tast in het duister waarom de verdachte tot zijn daad kwam.

Dikke gewatteerde jas

De dader met zeer donkere huidskleur is tussen de 20 en 23 jaar. Hij is 1,70 meter lang, heeft een slank postuur, een brede neus, dun zwar snorretje en een lichte haargroei op de kin. Saillant detail is dat hij op een warme dag een dikke gewatteerde glanzende grijze jas droeg.
De politie hoopt dat getuigen kunnen helpen bij het opsporen van de man.