Overvallers TEFAF-roof gevlucht op elektrische steppen

De vijf verdachten van de TEFAF-overval © Politie
De vier overvallers van de TEFAF zijn er na de roof vandoor gegaan op elektrische steppen.
Dat werd maandagavond duidelijk in het tv-programma Opsporing NL. De politie deelde daarin nieuwe camerabeelden.

Toegangsbewijzen eerder gekocht

De mannen komen vorige week dinsdag afzonderlijk van elkaar de antiek- en kunstbeurs in het MECC binnen. Ze lachen vriendelijk bij het tonen van hun toegangsbewijs. Die toegangsbewijzen zijn naar alle waarschijnlijkheid door een vijfde verdachte een dag eerder gekocht.

Moker onder jas

Als de mannen even voor 11:30 uur allemaal binnen zijn op de TEFAF, verzamelen ze zich en bereiden zich voor op de overval. Het viertal loopt naar de stand van de Engelse juwelier. Een overvaller trekt vlak daarvoor nog handschoenen aan. Een ander haalt vervolgens een moker onder zijn jas vandaan en rent de andere drie voorbij waarna hij de vitrine inslaat. Zijn handlanger houdt het publiek op afstand met een automatisch vuurwapen.

Te lijf gaan met vaas

Een bezoeker geeft een van de overvallers nog een harde trap. De verdachte in een grijs pak en lichte sneakers aan houdt een vuurwapen gericht op het publiek. De bezoeker die eerder een trap uitdeelde, wil de overvallers te lijf gaan met een vaas. Maar dat plan staakt hij als er twee vuurwapens en een hamer op hem worden gericht.

Weg op elektrische stepjes

Nadat de vier verdachten hun buit binnen hebben, gaan ze op een drafje weg. Een getuige zag de vier mannen op twee elektrische stepjes voorbijkomen. De mannen zijn gefilmd op de Sorbonnelaan. Daarna zijn ze richting de Salernolaan gegaan. De politie vermoedt dat de verdachten in de omgeving in een ander voertuig zijn gestapt.
De politie hoopt dat buurtbewoners camerabeelden willen delen en alle informatie die ze hebben, ook van dinsdagochtend. "Alle info is welkom." De vijf verdachten weten nog uit handen van de politie te blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!