Demonstrant opgepakt bij boerenprotest N277

Een protesterende boer wordt opgepakt op de N277. © Edward-Media
Een 70-jarige demonstrant van een boerenprotest op de N277 in Maasbree is maandagmiddag opgepakt. De man uit Deurne weigerde om te vertrekken toen de politie hem dat sommeerde te doen.
De Brabander deed mee aan een boerenprotest op de Midden Peelweg. Daar blokkeerden enkele tractoren de provinciale weg voor de McDonald's.

Verkeersveiligheid in gevaar

Behalve de aanhouding hebben meerdere boeren een bekeuring gekregen. De politie trad op, omdat de verkeersveiligheid in gevaar kon komen. Agenten proberen de blokkades zo snel mogelijk te beëindigen. Dat gebeurt door de demonstranten eerst aan te spreken. Als ze dan niet weggaan wordt er gewaarschuwd. Levert dat nog geen actie op, dan grijpt de politie in.

Protestacties

Boeren die niet eens zijn met het stikstofbeleid hebben maandag in Limburg op verschillende plekken hun ongenoegen geuit. Zo blokkeerden ze de A67 bij Helden. Daarna verplaatsten zich naar de N277 waar tractoren de weg versperden. Ook reden er voertuigen op de A67 bij Venlo. Het zorgde voor files op de snelweg.
Ook op de A2 is hinder van actievoerende boeren die daar zonder tractoren staan. De afrit Roosteren is vanuit Eindhoven naar het zuiden gesloten.