Boeren protesteren op A67 en N277

Op de A67 bij Helden en op de N277 bij de McDonald's in Maasbree vindt maandagmiddag een boerenprotest plaats. Boeren blokkeerden een tijd de snelweg met tractoren. De op- en afritten waren ook geblokkeerd.
Inmiddels is daar de weg weer tractorvrij, meldt Rijkswaterstaat. Maar de toeritten zijn wel nog afgesloten.

Bij Venlo

Op de A67 bij Venlo staan weggebruikers nog vast. Het verkeer kan er momenteel via de vluchtstrook langs, naar de Duitse grens. Hulpdiensten leiden de groep landbouwvoertuigen weg. Ze rijden richting afrit Velden. Het verkeer dat voor de groep staat, kan weer langzaamaan verder rijden.

Provinciale weg

Na de blokkade op de snelweg bij Helden verplaatsten deze protesterende boeren zich volgens een correspondent naar de Midden Peelweg (N277) tegenover de McDonald's. Daar blokkeren ze met tractoren de provinciale weg richting Kessel. De politie is met groots machtsvertoon aanwezig om te zorgen dat de boeren na verloop van tijd vertrekken.

Grote vertragingen

Rijkswaterstaat besloot de op- en afritten in beide richtingen op de A67 af te sluiten. Door het boerenprotest ontstonden grote vertragingen op de A67. In beide richtingen ontstond er een flinke vertraging die nu langzaam afneemt.

A73

Maandagochtend hielden boeren al een protest op de A73 bij Boxmeer. Daardoor ontstond daar een kilometerslange file. Ook blokkeerden boeren meerdere ingangen van distributiecentra van supermarkten. Doordat het boerenprotest bij de afrit Helden niet op de snelweg plaatsvindt heeft, het verkeer op de snelweg voorlopig geen last van het boerenprotest.

Platleggen

De boeren houden maandag een 'megaprotest' vanwege de stikstofplannen van het kabinet. Hoe dat megaprotest er zou komen uit te zien was vooraf onduidelijk. De boeren hadden als doel om 'Nederland plat te leggen'.
Klik hier voor de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!