Misset roept terras in Baarlo uit tot beste van Limburg

De blije winnaars van Centraal Baarlo. © Facebook Centraal Baarlo
Centraal Baarlo heeft het beste terras van Limburg volgens de jaarlijkse Terras Top 100 van horecavakblad Misset.
De drank- en eetgelegenheid staat landelijk gezien op plek drie. Het beste terras van Nederland is volgens Misset te vinden in Amsterdam bij De Verenda.

Limburgse zaken

In totaal staan elf Limburgse zaken in de Terras Top 100. Dat zijn er evenveel als vorig jaar. Naast Centraal Baarlo staan ook Arrosto in Roosteren (plek 6), Diverso in Nederweert (plaats 13) en Prix de Rome in Maastricht (plek 14) in de top twintig. Limburg behoort tot de vier provincies met de meeste terrassen in de lijst. Alleen Noord-Holland (18 terrassen), Zuid-Holland (15 terrassen) en Gelderland (13 terrassen) doen het beter.

Steden

Maastricht is de stad die het sterkst vertegenwoordigd is in onze provincie in de lijst met drie terrassen. Daarna volgen Wessem en Venlo met twee terrassen. Voor een kans te maken op een plek in de Terras Top 100 kunnen zaken zichzelf aanmelden. Voorwaarden zijn dat terrassen plek moeten hebben voor 40 mensen en vrij toegankelijk moeten zijn. Een jury bepaalt door anonieme en onaangekondigde bezoeken uiteindelijk de ranglijst. De top zes krijgt ook nog bezoek van de hoofdjury.
3 Centraal – Baarlo
6 Arrosto – Roosteren
13 Diverso – Nederweert
14 Prix de Rome – Maastricht
26 Charlemagne – Maastricht
58 Le Carrefour – Sint Odiliënberg
69 Veerhuis – Wessem
71 Scheuten Terras – Venlo
89 Restaurant Pont – Wessem
96 Vaeshartelt – Maastricht
99 Bonaparte – Venlo

Publiekswedstrijd

Naast de juryprijs was er ook weer een publieksprijs. Le Carrefour uit Sint-Odiliënberg haalde de meeste stemmen binnen en won die prijs.