Nieuwe jonge kapelaans voor diverse parochies

Afbeelding ter illustratie © Istock
Verschillende parochies in Limburg krijgen een nieuwe, jonge kapelaan. Het gaat om Brunssum, Heerlen, Maastricht-West, Maastricht-Oost, Valkenburg en Susteren.
Dat nieuws is dit weekeinde bekendgemaakt in de parochies.

Maastricht-West

Zo vertrekt de 33-jarige kapelaan Taison Titus in Maastricht-West. Hij gaat naar parochiefederatie Heerlen-Centrum-Zuid waar hij Rick Blom opvolgt. Titus krijgt zelf een jonge opvolger: de 30-jarige Vincent Kumar. Hij rondt op dit moment zijn opleiding aan grootseminarie Rolduc af. Kumar wordt dan binnenkort tot diaken gewijd en gaat daarna aan de slag als kapelaan in Maastricht-West. Het is de bedoeling dat de dertiger volgend jaar tot priester wordt gewijd.

Maastricht-Oost

Aan de andere kant van de hoofdstad, Maastricht-Oost, wordt afscheid genomen van kapelaan Pawel Zelazny (31). In zijn plaats wordt de 29-jarige Andy Garcia Merino benoemd tot kapelaan. Ook hij is bezig met de afronding van de opleiding aan Rolduc. Later dit jaar wordt hij tot diaken gewijd en dan gaat hij aan de slag in de parochies van Heer, De Heeg, Scharn, Amby en Heugem.

Brunssum

Brunssum krijgt ook een jonge kapelaan, namelijk Vijay Nallipogu (34) die ook in de afrondende fase van zijn opleiding aan Rolduc zit. Hij wordt het gezicht van de parochiefederatie van Rumpen, Langeberg en Treebeek. Later zal dat uitgebreid worden met de parochies H. Gregorius de Grote en H. Jozef.

Valkenburg

Valkenburg en omgeving krijgt in de zomer een nieuwe kapelaan. Het is de 29-jarige Jijomon Oonattu Joy. Hij heeft onlangs zijn opleiding aan Rolduc afgrond. Op dit moment is hij in India om tot diaken gewijd te worden. Volgend jaar staat zijn priesterwijding op het programma.

Susteren

Na tien jaar gaat kapelaan Amir Leonard (46) het dekenaat Susteren en daarmee ook Limburg verlaten. Hij gaat terug naar zijn eigen bisdom in India. Sabin Josheph (29) neemt zijn taken over als kapelaan. Hij rondt nu nog zijn opleiding aan Rolduc af en wordt binnenkort tot diaken gewijd. Zodra dat is gebeurd, gaat hij aan de slag in Susteren en omgeving. Ook Joseph wordt volgend jaar tot priester gewijd.