Elf mensen volbrengen achtbaanmarathon voor het goede doel

De elf waaghalzen na de achtbaanmarathon © L1
Van de twaalf waaghalzen die zaterdagmiddag begonnen aan een achtbaanmarathon van 24 uur hebben elf mensen het volgehouden.
Ze zaten een etmaal lang in achtbaan Troy in attractiepark Toverland in Sevenum.

358 rondjes

Twaalf deelnemers begonnen zaterdagmiddag om 12:00 uur aan de uitdaging. Ze kregen elk uur een plaspauze en om de vijf uur mochten ze een half uur pauzeren. Zondagochtend om 7:00 uur moest een deelnemer opgeven, maar de rest hield het vol tot 12:00 uur. Ze hebben in totaal 358 rondjes in achtbaan Troy gezeten.

Goede doel

Naast de geslaagde challenge werd ook geld opgehaald voor het goede doel. Mensen die een ritje wilden maken in de Troy moesten geld betalen om naast de deelnemers plaats te nemen. In totaal is er 32.658 euro opgehaald voor stichting Durf te vragen, en specifiek het project Foob-robot. YouTubers Dylan Heagens en Marit Brugmans touren met dit project langs scholen om op een speelse manier emoties en mentale problemen onder jongeren bespreekbaar te maken.

Limburgse deelnemers

Onder de deelnemers waren twee Limburgers: Michelle Hermsen uit Wanssum en Wesley Heijnen uit Simpelveld. Die laatste stapte nog vrij fris ogend uit de achtbaan. Volgens hem komt dat door zijn mentaliteit en zijn ervaring in 24-uur challenges. “Het is heel leuk in het begin. Het is ook de hele nacht en ochtend leuk maar ik ben natuurlijk ook wel blij als het voorbij is. Want 24 uur is best lang in zo’n achtbaan”, zegt Heijnen.

Blauwe plekken

Michelle Hermsen uit Wanssum doorstond de beproeving met blauwe plekken op haar heupen en pijn in haar lichaam door het heen en weer geschud in het karretje op de houten achtbaan. Toch twijfelde ze niet om door te gaan. "Omdat iedereen een beetje heeft van 'ik heb wel pijn en zo'. Ik heb het laten controleren door de EHBO, gewoon goed koelen. Uiteindelijk ging het gewoon en ik ben blij dat ik door heb gezet", zegt Hermsen.