Vriend van verdachte probeert agent om te kopen

Foto ter illustratie © Istock
Een politieagent is in de nacht van vrijdag op zaterdag bedreigd tijdens het doen van een aanhouding. Ook werd een poging gedaan om de agent om te kopen.
Dat meldt de politie Heuvelland op Instagram. Waar het incident zich heeft afgespeeld is niet bekend.

Onder invloed

De agent zag zaterdagnacht een automobilist rijden die onder invloed was van alcohol. Daarnaast bleek het voertuig gestolen te zijn, waarop de agent het gesprek aan ging met de bestuurder. Tijdens het gesprek kwam een tweede man zich melden bij de auto, waar een hond op de bijrijdersstoel zat. De man was een vriend van de verdachte en probeerde te verhinderen dat de verdachte zou worden aangehouden. Om een aanhouding te voorkomen bood hij de agent ook geld aan om niet tot arrestatie over te gaan, iets wat de agent weigerde.

Hond

Volgens de politie Heuvelland dreigde de situatie daarna te escaleren. De verdachte had de hond uit de auto gehaald en dreigde deze in te zetten tegen de agent. Door inzet van het stroomstootwapen en toegesnelde collega's kon de situatie onder controle worden gebracht en de verdachte worden gearresteerd. De bestuurder is aangehouden voor heling, bedreiging en rijden onder invloed.

Omkoping

De man die de agent geld aanbood wordt verdacht van poging tot omkoping en zal nog worden verhoord. Een officier van justitie zal de straf bepalen voor de man. Voor poging tot omkoping van een ambtenaar zijn een maximale gevangenisstraf van zes jaar of een hoge boete als straffen mogelijk.