L1mburg Centraal: Bekladding van pride-tentoontenstelling

Afbeelding ter illustratie © COC Limburg
Bekladding van pride-fototentoonstelling, UM krijgt teruggevonden losgeld terug, wereldkampioenschap 3D modelhelikopter vliegen en meer Limburgs nieuws.
De uitzending van L1mburg Centraal van zaterdag 2 juli 2022:
Met de volgende onderwerpen:

Bekladding van pride-fototentoonstelling

De Pride Photo tentoonstelling in Maastricht is binnen een dag na de opening beklad met graffiti. De gemeente heeft de verf vanochtend meteen laten weghalen. De tentoonstelling is bedoeld om meer begrip te kweken voor seksuele en gender diversiteit. Hij bestaat uit twintig grote panelen die verspreid staan op straat, gratis te bezoeken. Het is een rondreizende tentoonstelling; eerder al werd hij beklad. Dat gebeurde in Vlissingen en Almere.

UM krijgt teruggevonden losgeld terug

Het was 2,5 jaar geleden wereldnieuws. Het computernetwerk van de Universiteit Maastricht was gegijzeld door anonieme hackers. Het hele computersysteem lag plat. Pas toen er 200.000 euro aan Bitcoins werd betaald, waren de problemen verholpen. Nu blijkt dat politie en justitie succesvol zijn geweest in de strijd tegen deze cybercriminelen waardoor er meer losgeld is teruggekregen dan destijds is betaald.

Blinde timmerman Geert Manders maakt kruis voor Passieverhaal Nieuwstadt

Geert Manders uit Susteren is blind. En toch is hij al 25 jaar timmerman bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg. Onlangs kreeg een heel bijzondere opdracht.

?Frisbeeën kan in Venlo nu op landelijk niveau

Gooien met een frisbee, dat heeft iedereen wel eens gedaan. Toch is het niet zo bekend dat frisbee ook een officiële sport is. Maastricht had al een club, en sinds een jaar zit er ook eentje in Venlo. Frisbeeclub De Scheive Schief.

?Wereldkampioenschap 3D modelhelikopter vliegen

Het WK model-helikoptervliegen vindt dit weekend plaats in Well. Er zijn 45 deelnemers, waaronder de huidig wereldkampioen uit Thailand. Eén van de meest spectaculaire wedstrijdonderdelen is een vlucht op muziek.

Samenvatting Fortuna Sittard - Viktoria Köln

Fortuna Sittard begon een week geleden aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel de selectie nog niet op volle kracht is, stond vanmiddag in Nederweert-Eind de eerste oefenwedstrijd op het programma. Het Duitse Viktoria Köln was de tegenstander.

Samenvatting Roda JC - Anderlecht

Dan naar Roda JC. Dat zou eigenlijk in Kerkrade de Belgische topclub Anderlecht ontvangen. Op last van de lokale driehoek ging dat niet door; dus werd het duel omgedraaid, en speelden beide clubs vanmiddag in Brussel achter gesloten deuren tegen elkaar.