L1mburg Centraal: huisartsen in protest tegen extra taken

Foto ter illustratie. © iStock
Huisartsen in protest tegen de vele extra taken, Maastricht wil regisseur voor orde en rust in stadsparken en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal van vrijdag.
Bekijk hier de hele uitzending.

Huisartsen in protest tegen de vele extra taken

De huisartsen zijn het zat. Door de vergrijzing en het groeiend aantal chronisch zieken hebben ze het steeds drukker. De werkdruk is inmiddels onverantwoord hoog, zeggen ze. Daar komt ook nog het groeiend aantal regeltjes bij waar ze aan moeten voldoen. De vrees is dat het aantal huisartsen met burn-out-klachten snel gaat toenemen als er niets gebeurt.

Farmers Defence Force: maandag weer acties

De boeren van de Farmers Defence Force willen komende maandag opnieuw acties gaan voeren. Ze blijven zich verzetten tegen de plannen van het kabinet om de stikstofuitstoot snel terug te brengen. De boeren vrezen dat veel agrariërs verplicht worden om te stoppen met hun bedrijf.

Boeren geven les over stikstofplannen

Boerin Marja Valckx gaat samen met andere boeren uit haar gemeente Bergen langs basisscholen. Ze willen op een ludieke en positieve wijze aan kinderen uitleggen wat de stikstofplannen van het kabinet betekenen voor de boeren en uiteindelijk ook voor de burger.

Maastricht wil regisseur voor orde en rust in stadsparken

Maastricht wil de overlast in de stadsparken aanpakken. Het gaat niet alleen om luide muziek, zwerfafval en hardrijdende scooters. Er is ook sprake van intimidatie en zelfs bedreigingen aan het adres van mensen die er wat van zeggen. Een speciale ambtenaar van de gemeente Maastricht, de stadsregisseur, moet nu orde en rust brengen.

Het OLS kan van start in Meijel

De Limburgse schutters kunnen hun hart weer ophalen, want na twee jaar niet, vanwege corona, is er weer een Oud Limburgs Schuttersfeest, oftewel het OLS. De laatste winnaar in 2019 was schutterij Sint Willibordus uit Meijel en daarom is in dat dorp dit jaar de editie van het OLS 2022.

Dominique Janssen klaar voor EK voetbal

Zaterdagavond spelen de Nederlandse voetbalvrouwen in Enschede tegen Finland hun uitzwaaiwedstrijd, voordat ze in Engeland op jacht gaan naar een nieuwe Europese titel. Dominique Janssen uit Horst is in de selectie één van de meest ervaren speelsters. Ze maakt al acht jaar deel uit van de Nederlandse ploeg.