Roof TEFAF: Duitse en Belgische politie helpen daders zoeken

Vitrines op de TEFAF zijn kapotgeslagen. © Twitter La Tribune de l'Art
De politie is nog steeds op zoek naar zeker vier daders van de overval op de TEFAF in Maastricht dinsdag. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Belgische en Duitse politie.
Bij de brute roof op de kunst- en antiekbeurs in het MECC werden sieraden buitgemaakt, zo bevestigt de politie vrijdag. Het is nog niet duidelijk om welke sieraden het gaat en hoeveel deze waard zijn.

Hamer

Vier bewapende mannen hadden het gemunt op de stand van de Engelse juwelier Symbolic & Chase. De overvallers sloegen met een hamer de glazen kasten in. Ze hielden het publiek op afstand door met een geweer te zwaaien. Niemand raakte gewond.

Aanhoudingen

Afgelopen dinsdag werden er twee verdachten opgepakt, maar zij zijn woensdagavond weer vrijgelaten. Ze bleken niets met de roof te maken te hebben. De verdachten, minimaal vier, zijn nog voortvluchtig. De politie onderzoekt verder of er mogelijk nog meer verdachten op een andere manier bij de overval betrokken waren.
In het tv-programma Opsporing NL zijn maandagavond (RTL5, 20:30 uur) nieuwe en betere beelden te zien van de verdachten en de mogelijke vluchtroute.