Hardleerse bewoners: verwaarloosde dieren uit huis gehaald

Alle dieren op het adres, zoals deze honden, werden slecht verzorgd. © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft dinsdag samen met de politie meerdere verwaarloosde dieren uit een woning in de gemeente Bergen gehaald. Voor de derde keer in twee jaar tijd moest de LID ingrijpen.
Volgens een woordvoerder van de LID ging het om vijf verwaarloosde honden, cavia's, muizen, kippen, vogels, meer dan honderd vissen en een aantal amfibieën.

Leefomstandigheden

De vijf viervoeters zaten onder de vlooien, de vissen en amfibieën verbleven in zwaar vervuild water en de cavia's, muizen en vogels werden in smerige kooien gehouden. De dieren zijn direct ondergebracht bij opvanglocaties, waar ze verzorgd worden.

Blijven doorgaan

De eigenaren zijn al meerdere malen op de vingers getikt 'vanwege soortgelijke misstanden', verklaart de LID. De bewoners trokken zich niks aan van eerder opgelegde straffen. De maat is vol voor de organisatie die toezicht houdt op het welzijn van huisdieren gehouden door particulieren. Volgens de LID is de gemeente Bergen nu aan zet, omdat de inspectiedienst en de politie geen andere maatregelen kunnen treffen om de situatie op het adres te verbeteren.
"We hebben de gemeente Bergen gevraagd of het niet tijd is voor hulpverlening voor deze mensen. Ze stoppen gewoon niet", aldus de woordvoerder van LID.
Meer dan honderd vissen haalde de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie uit de woning. © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)