Bezoekers Stereo Sunday klaar voor festivalweekend

De laatste voorbereidingen voor Stereo Sunday in Venlo. © Omroep Venlo
Zo'n 150 vrijwilligers hebben donderdag de laatste hand aan het festivalterrein van Stereo Sunday in Venlo gelegd. Vrijdag en zaterdag dompelen zo'n 24.000 bezoekers zich onder in het feestgedruis.
Vrijdagmiddag ging het festivalterrein open. En de bezoekers hadden er zin in.
Vorig jaar werd tijdens Stereo Sunday het startschot voor het festivalseizoen gegeven. Het was toen een van de weinige grote festivals. "Nu ben ik blij dat de hele festivalwereld zich weer geopend heeft", aldus Mark Boots van de organisatie.

Belevingswereld

Ook dit jaar wordt er weer een belevingswereld gecreëerd in het Julianapark. Met als thema 'Southern Wilderness' moeten bezoekers niet vreemd opkijken van een beer, tijger of zelfs een pinguïn. "Wij willen altijd wel iets geks doen, iets levendigs. Maar we willen mensen ook aanspreken, een thema dat herkenbaar is", zegt Boots.
Het creatief brein achter de belevingswereld is Martijn Somhorst. Naast het ontwerp van het hoofdpodium heeft hij ook de aankleding van onder meer de tent en de ingang voor zijn rekening genomen. "Evenementen kunnen niet meer zonder belevingswereld. Als je een podium in de wei zet, is dat een ander verhaal. Maar Stereo Sunday behoort tot de grotere evenementen en dan wil je de bezoeker toch wat meer aan kunnen bieden."

Groei

Dit jaar komen er per dag 2000 bezoekers meer naar het park dan vorig jaar. Het evenement groeit dus. Die groei was volgens Boots niet mogelijk geweest als de keuze voor entreegeld nooit was gemaakt. "Je merkt dat in de wereld alles duurder wordt. Materialen van podia, medewerkers, drank, dat kun je op een gegeven moment niet meer bekostigen als gratis festival. Vandaar dat het een goede zet was om er een betaald evenement van te maken." Dat materialen duurder worden zullen bezoekers tot op zekere hoogte ook merken. "De prijs van het kaartje is omhoog gegaan, maar ook de consumptieprijs. De muntjes zijn dit jaar duurder dan vorig jaar", aldus Boots.

Lokaal talent

En aan aanbod geen gebrek. Naast bekende namen biedt het evenement ook een podium aan lokaal talent. "Wij willen als Stereo Sunday ook als springplank fungeren. Zo is op vrijdag een podium, de twister tube, voor Hacienda Events en zaterdag voor Men on the moon", legt Boots uit. En er is veel meer waar hij zich op verheugt. "Vrijdag hebben we D-Block & S-te-Fan, grote spelers in de hardstyle-wereld, zaterdag hebben we Lucas & Steve en Mike Williams. Artiesten die de hele wereld overgaan. Maar dit weekend staan ze lekker hier, in Venlo."