Groot boerenprotest in centrum van Venray

Tientallen boeren zijn naar het centrum van Venray om te protesteren. © Edward-Media
Donderdagavond hadden tientallen boeren zich verzameld in het centrum van Venray.
De boeren protesteerden in fikse regenbuien tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest zorde ondanks het slechte weer voor een hoop bekijks vanaf de kant.

Vreedzaam

Volgens een correspondent ter plaatse verliep het protest vreedzaam. De burgemeester en wethouders stonden buiten bij het gemeentehuis om te luisteren naar de boeren.

Limburg

In onze provincie zijn waren de afgelopen dagen ook boerenprotestens. In Maastricht verzamelden dinsdag zo'n 100 boeren zich voor het gouvernement. Ze kwamen vooral per auto. Boeren uit het Heuvelland kwamen met de tractor, maar dat zorgde niet voor veel verkeersoverlast. De provincie was vooraf op de hoogte gesteld van de komst van de boeren, dus verliep alles op rolletjes. Net als de boeren heeft ook een meerderheid van het Limburgs Parlement grote moeite met de stikstofaanpak van de regering.
Maandag waren er ook al verschillende acties van boeren. Zo werden er spandoeken langs de weggeplaatst en werd er stro in brand gestoken in Veulen. Ook hadden jonge agrariërs van Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK) een ludieke protestactie georganiseerd tegen de stikstofplannen. Bij Makelaardij 'Van der Wal' boden zij hun boerderijen zogenaamd te koop aan.
De makelaardij is vernoemd naar minister voor natuur en stikstof Christianne van der Wal.