'Reizende pride-fototentoonstelling' nu in Limburg

Stockfoto. © iStock
Een 'reizende pride-fototentoonstelling' is vanaf vrijdag 1 juli te bewonderen in het centrum van Maastricht.
Wethouder diversiteit Anita Bastiaans opent dan de Pride Photo Tentoonstelling 'Celebrate the Unseen' in de Stationsstraat. Dat laat een woordvoerder van COC Limburg aan L1 weten.

Beeldverhalen

De tentoonstelling bestaat uit twintig grote panelen die verspreid staan op de straat. Daarop worden verschillende beeldverhalen getoond met thema's als mensenrechten, homoseksualiteit in de sport, eenzaamheid onder roze ouderen en geweld tegen transgender. De organisatie heeft hiervoor foto's uit bijna 2500 inzendingen geselecteerd. Uit meer dan 41 landen zijn foto's ingestuurd.

Support

De pride-tentoonstelling reist het hele land door en heeft voor eind december in alle provincies gestaan. "We zijn erg blij dat, met support van de Gemeente Maastricht, de Provincie Limburg, Jongr (Jongerenraad Maastricht), en vele lokale en regionale belangenorganisaties, weer veel mensen kennis kunnen laten maken met de minder bekende verhalen van de wereldwijde LHBTQIA+ gemeenschap", aldus Pride Photo bestuurslid Gijs Stork in een persbericht.

Tolerantie

De organisatie hoopt met de tentoonstelling bezoekers aan te zetten om meer na te denken over seksuele- en genderdiversiteit om zo uiteindelijk de tolerantie in de maatschappij te vergroten.
De tentoonstelling is tot 20 juli gratis te bezoeken in Maastricht. Daarna reist hij verder naar Amsterdam.