Dode bij stadion Roda slachtoffer van oplichting en diefstal

Een 33-jarige man is donderdagmorgen in Kerkrade om het leven gekomen na een conflict. © Orange Media
De dode Duitser die vorige week donderdag bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade werd gevonden, is het slachtoffer van oplichting en diefstal.
Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Luxemburgse investeringsmaatschappij

Het slachtoffer, een 33-jarige man uit Zülpich, had via internet een woning te koop aangeboden. Twee Duitssprekende mannen hadden hierop gereageerd. Ze deden zich voor als Luxemburgse investeringsmaatschappij. Vervolgens volgden meerdere afspraken in Nederland.

Cash

Behalve over de verkoop van de woning werd er ook gesproken over het omwisselen van zwart geld. De oplichters wilden graag een groot geldbedrag omwisselen voor kleiner biljetgeld. Het Duitse slachtoffer had daarom op 23 juni flink wat cashgeld op zak.

Meegesleurd

Op het moment dat hij het geld aan een van de mannen wilde geven, reden de oplichters door met hun auto. Het slachtoffer probeerde dit te voorkomen en werd meegesleurd. Daarna is hij onder de auto van de oplichters beland. De Duitser is aan zijn verwondingen overleden.
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Meer incidenten

De afgelopen maanden hebben meerdere slachtoffers zich in Zuid-Limburg gemeld, die op soortgelijke wijze zijn opgelicht en bestolen.