L1mburg Centraal: TEFAF zit erop, roof blijft mysterie

Bezoekers op de TEFAF. © Jean-Pierre Geusens
Insecten telen voor diervoeding, de TEFAF is voorbij en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 30 juni.

TEFAF zit erop, kunstroof blijft mysterie

's Werelds grootste kunst- en antiekbeurs, de TEFAF in Maastricht, zit erop. Deze editie zal vooral de boeken ingaan als de TEFAF van de spectaculaire roofoverval. Vier overvallers sloegen woensdag op klaarlichte dag hun slag. Ze zouden er vandoor zijn met een miljoenenbuit aan sieraden en diamanten. TEFAF-directeur Bart Drenth is te gast in de uitzending.

Insect School: insecten telen voor diervoeding

Insecten als voeding voor huisdieren en andere dieren zoals kippen en varkens. Het is volgens de initiatiefnemer van de Insect School in America de toekomst. Op de nieuw geopende locatie wordt geëxperimenteerd met het telen van insecten en ze zo te verwerken tot diervoeding.

Zeventiende Parade Brunssum van start gegaan

In Brunssum is de openingsceremonie van de Parade aan de gang, een festival met muziek, dans en folklore uit alle werelddelen. Het is alweer de 17e editie van het festijn, dat voortaan elke twee jaar moet gaan plaatsvinden.

Start Amstel Gold Race blijft in Maastricht

De Amstel Gold Race start ook de komende vijf jaar in Maastricht. Donderdagmiddag werd op het stadhuis het contract getekend tussen de organisatie en de gemeente Maastricht.

Max en de Grand Prix van Groot-Brittannië

Vorig jaar kwam het bij de Grand Prix van Groot-Brittannië tot een aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, en vloog de Red Bull-coureur hard de bandenstapels in. Dit weekend is de Formule 1 terug op het circuit van Silverstone.

Natuur Sint-Pietersberg beschermd met hekwerk

Natuurmonumenten gaat een deel van de Sint-Pietersberg afzetten met hekken. Dat is nodig om de natuur op de Maastrichtse heuvel te beschermen. Langs de hele westhelling en boven de Duivelsgrot worden rasters geplaatst.