Man (20) aangehouden na aanrijden overstekend tienermeisje

Stockfoto. © iStock
De politie onderzoekt een zwaar ongeval in Maastricht, waarbij een auto hard in botsing kwam met een overstekende fietsster. De 20-jarige bestuurder is aangehouden en het slachtoffer (15) ligt nog altijd in het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde op 14 juni rond 23:00 uur op de Oude Molenweg.

Intensive care

Op dit moment is nog onduidelijk wat er aan het ongeval voorafging. De politie laat weten dat de verdachte nog dezelfde avond is aangehouden. Inmiddels is hij weer op vrije voeten. De jonge man blijft wel verdachte. Het tienermeisje heeft de intensive care deze week mogen verlaten, maar ligt nog in het ziekenhuis.

Lange revalidatie

"Het is nog niet bekend of ze blijvende schade overhoudt aan het ongeluk en hoe ernstig die schade zal zijn", zegt advocaat Vasken Sarkis, die de familie van het meisje bijstaat. "Ze is nog niet volledig bij bewustzijn. Het is echt een flinke klap geweest. Haar fiets is meters verderop gevonden, om maar een beeld te geven. Het is zeker dat ze voor een heel lang revalidatietraject staat."
De politie onderzoekt volgens Sarkis of het meisje wellicht zelf schuld had aan het ongeval. "Dat heeft een agent tegen de familie gezegd. Je begrijpt dat die mededeling niet goed is gevallen. Later heeft de politie wel toegegeven dat het niet zo tactisch was dat nu en op deze manier te vertellen."

Volledig beeld

Een politiewoordvoerder kan het verhaal van Sarkis niet bevestigen, maar zegt dat het onderzoek nog altijd bezig is. "En in dat onderzoek willen we natuurlijk ook met het slachtoffer spreken, omdat we een zo volledig mogelijk beeld van het ongeluk willen krijgen. Tot op heden hebben we haar niet kunnen spreken vanwege haar medische toestand."