Spookrijders rijden in op motoragent bij achtervolging

Het voertuig werd klemgereden op de A76 bij Heerlen © Koninklijke Marechaussee
Na een wilde achtervolging rondom Heerlen heeft de Koninklijke Marechaussee twee 29-jarige mannen uit Iran en Irak aangehouden. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder tegen de richting in en werd bijna een motoragent aangereden.
De achtervolging vond dinsdag plaats, maar wordt nu pas door de Koninklijke Marechaussee gemeld.

Duitsland

De Marechaussee kreeg een melding vanuit Duitsland dat een automobilist met hoge snelheid naar Nederland reed, nadat hij eerder een stopteken had genegeerd. De Marechaussees hebben de auto vervolgens op de A76 bij de Duitse grens opgewacht.

Achtervolging

Ook hier bleken de mannen niet van plan om te stoppen. Ze reden plankgas richting de N281 en vervolgens weer terug naar de A76, waar een motoragent ternauwernood kon voorkomen dat hij werd aangereden.

Mensensmokkel

Bij een tankstation langs de A76 werden de mannen uiteindelijk klemgereden. In de auto lagen zwemvesten en andere spullen die vaak worden gebruikt bij mensensmokkeltransporten.

Poging dooslag

De man uit Iran, die achter het stuur zat, is aangehouden voor mensensmokkel, poging doodslag, gevaarlijk rijgedrag en het bezit van valse documenten. Zijn bijrijder uit Irak is aangehouden voor mensensmokkel en valse documenten. De Koninklijke Marechaussee in Maastricht doet onder leiding van het Openbaar Ministerie verder onderzoek in de zaak.