Toverland vraagt vergunning aan voor nieuw vakantieresort

Attractiepark Toverland vanuit de lucht. © ANP
Attractiepark Toverland in Sevenum heeft onlangs een vergunning aangevraagd voor een nieuw vakantieresort op het park.
In de aanvraag staat onder andere een aanvraag voor 60 verblijfsaccomodaties, 100 tenten en 40 standplaatsen voor bijvoorbeeld campers.

'Volgende stap'

"Wij hopen dat we het resort in 2024 kunnen openen. Het Pop-Up Summer Camp vervalt dan, als de aanvraag wordt goedgekeurd. Dit is voor ons de volgende stap in de exploitatie van ons attractiepark", vertelt woordvoerder Henk Janssen desgevraagd na berichtgeving van Looopings.
Volgens Janssen gaat het vooralsnog om een revisievergunning. "De vergunning ligt nu bij de gemeente Horst aan de Maas. Of alles er ook komt, weten we nog niet. Dat ligt eraan of de vergunning wordt goedgekeurd."

Omwonenden

Omwonenden van het park zijn volgens Janssen al ingelicht. "Er heeft een participatietraject gelopen waarin een deel van de plannen zijn gepresenteerd. Wij vinden het belangrijk om hen zo vroeg mogelijk mee te nemen in onze toekomstplannen en om mogelijke input vanuit hen mee te nemen." Het park vermoedt niet dat er voor omwonenden veel gaat veranderen, als de plannen worden goedgekeurd. "Bezoekers zullen langer in ons park zijn, maar het is niet per definitie zo dat er veel meer mensen zullen komen."
Waar het resort precies moet komen op het park, kan Janssen nog niks over zeggen.

Wintereditie

Eerder deze week maakte het park nog bekend dat alle gebieden deze winter open zijn. Dat is voor het eerst: "Dat zijn Port Laguna, Avalan en de magische vallei. We zijn namelijk een volwassen park en vinden dan ook dat we de gasten een volledige beleving moeten bieden", aldus het pretpark.