Heerlens voorleesproject krijgt vervolg

Stockfoto. © iStock
De gemeente Heerlen geeft 140.000 euro subsidie aan Schunck Bibliotheek om de komende jaren met het project VoorleesExpress door te kunnen gaan.
Het project zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen binnen het gezin om zo hun taalontwikkeling te bevorderen. Met de subsidie kunnen 125 nieuwe gezinnen deelnemen.

Twintig weken

In de praktijk houdt dat in dat een geïnstrueerde vrijwilliger van de bibliotheek twintig weken een gezin bezoekt waarin een kind moeite heeft met taal. Samen met de ouders of verzorgers lezen de vrijwilligers de kinderen voor. Ook wordt er gekeken naar manieren waarop kind thuis meer gestimuleerd kan worden met taal

Voorleesproject

Daarnaast worden er bezoeken aan de bibliotheek georganiseerd om de kinderen met die bibliotheek kennis te laten maken en het lezen van boeken laagdrempelig te maken. "Met het ontwikkelen van taal kun je niet vroeg genoeg beginnen. Via het voorleesproject brengen vrijwilligers leesplezier naar gezinnen in onze hele stad. Dat ondersteunen we als gemeente natuurlijk van harte", aldus wethouder Jordy Clemens (SP).
Ouders die deelnemen aan het project hebben zich vrijwillig en via de peuteropvang of school aangemeld.